Societat

Les prostitutes intenten reconquerir la Rambla

Ho proven de manera individual o en grups petits de dues o tres dones. El dispositiu policial evita que tornin a fer seu el passeig

Les prostitutes subsaharianes que van fer seva la Rambla i els carrers adjacents intenten reconquerir l’espai. Així ho reconeixen els responsables municipals i policials, que, no obstant, destaquen el fracàs d’aquestes temptatives “aïllades”. El dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona desplegat, des del setembre passat, a la Rambla ha tallat d’arrel els intents –individuals o col·lectius– de les prostitutes de tornar a exercir al centre.

Un portaveu policial explicava ahir a aquest diari que “en el moment en què es detecta” alguna prostituta, els agents la identifiquen i, com que en la majoria dels casos no porta documentació, les traslladen a dependències del Cos Nacional de Policia, que té les competències en estrangeria. De moment, les temptatives detectades no són nombroses: “Hi ha hagut algun intent d’una noia o de grups petits, de dues o tres”, explica la mateixa font. A més, inicialment no es posen directament a la Rambla sinó en algun carrer adjacent.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Itzíar González, també va reconèixer que s’han produït aquestes temptatives: “Sóc veïna del Gòtic i he percebut intents i moviments”. Però va destacar que “l’important” desplegament policial permet que “ens mantinguem ferms en aquest espai que no volem perdre”.

En declaracions a TV3, González va afegir que les prostitutes que intenten reconquerir la Rambla són originàries de “Benin City, al sud de Nigèria”, una zona molt pobre. També va explicar que arriben aquí portades per les màfies, però que una vegada a Barcelona “funcionen autònomament”. Per González, un altre factor que explica la prostitució a Ciutat Vella és que hi ha moltes persones que van al barri “buscant coses que no farien en altres indrets”.

Pel que fa al dispositiu policial que funciona des del setembre, no hi ha previsió de retirar-lo. Agents uniformats i de paisà dels Mossos i la Guàrdia Urbana patrullen per la Rambla i rodalies per evitar que la prostitució torni a aquest espai emblemàtic de la capital catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Bonet considera que “no es pot acceptar que la gent surti de festa amb armes blanques”

Barcelona
Educació

La CNMC veu “discriminatòria” una subvenció que exigeix tenir la seu a Catalunya

barcelona
societat

Més de 73.000 persones han passat pels equipaments culturals fins el juliol

lloret de mar
BESALÚ

Obres de millora a l’Institut Escola Salvador Vilarassa

BESALÚ
Salut

Rep l’alta el nadó més petit nascut al Parc Taulí

Sabadell
GIRONA

Obert el concurs per al disseny dels gots de les Fires de Sant Narcís 2024

GIRONA
PALAFRUGELL

L’Ajuntament substitueix jocs infantils deteriorats en dos parcs

PALAFRUGELL
SOCIETAT

Pineda amplia les ajudes per a despeses relacionades amb habitatge

Pineda
FIGUERES

Denunciat un veí per escampar les deixalles d’uns contenidors

FIGUERES