Societat

La Generalitat obre el concurs per a l'emplaçament de l'aeroport corporatiu

Infraestructures

La Generalitat ha obert el termini perquè tots els ens locals que vulguin acollir el futur aeroport corporatiu al seu municipi presentin la seva proposta al departament de Política Territorial fins al 21 d'abril. Tal com preveu el pla d'aeroports aprovat al mes de gener, aquest aeroport pretén descarregar l'aeroport del Prat, que ha patit un fort increment de la demanda en els darrers anys. L'aeroport corporatiu serà el segon que promourà la Generalitat, després del de Lleida-Alguaire, que es preveu que entri en funcionament a finals d'any.

El nou aeroport preveu acollir vols d'aviació privada, de negocis, esportiva i de paqueteria i d'emergències. Es tractarà de vols de curta o mitjana distància, majoritàriament a Europa i Espanya. S'ha establert com a requisits principals per optar al concurs que les propostes prevegin una bona connectivitat i proximitat amb l'àrea metropolitana de Barcelona i un impacte ambiental mínim.

Per garantir un baix impacte acústic, els habitatges i les zones residencials hauran d'estar a més de 1.250 metres de distància de les capçaleres de la pista. A més, l'aeroport haurà de garantir l'operativitat en la franja horària compresa entre les set del matí i les onze de la nit, ininterrompudament i durant tot l’any.

Aquest procediment servirà per decidir la localització física d’aquest aeroport, de manera que es pugui garantir que tindrà una ubicació amb un clar avantatge competitiu per a l'accés a la regió metropolitana de Barcelona, on es concentra l'índex més alt d'activitat econòmica i empresarial de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.