El govern actuarà per evitar que el canvi climàtic inundi espais i urbanitzacions del Delta de l'Ebre a partir del 2050
El govern català ha presentat un estudi que defineix les possibles actuacions a emprendre al Delta de l'Ebre davant l'increment del nivell del mar, a causa del canvi climàtic. Segons assenyala l'estudi, a partir del 2050 el nivell del mar podria pujar una mitjana de 15 centímetres, cosa que inundaria espais i zones urbanitzades del Delta.
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha insistit que encara queda temps i marge de maniobra per actuar i evitar que zones naturals i urbanitzacions com la de Riumar, a Deltebre (Baix Ebre), puguin quedar en bona part cobertes per l'aigua.
En aquesta línia, l'estudi aposta per aplicar, inicialment, solucions ambientalment toves de forma coordinada entre totes les administracions i agents socials i econòmics del territori.
Si no s'estableixen mesures correctores, els sistemes naturals situats a la línia costanera corren un seriós risc de retrocés. Entre aquests sistemes hi ha les llacunes de les Olles, Canal Vell, Garxal, Calaix de Buda o l'Encanyissada i les zones humides de l'illa de Sant Antoni, Buda o el riu Migjorn.
Pel que fa als sistemes humans, es preveuen pèrdues per l'augment del nivell del mar en zones com els nuclis urbanitzats d'Ampollamar, les edificacions de la platja de la Marquesa, la urbanització de Riomar, el càmping de l'Aube i Eucaliptus i els nuclis dels Muntells i Poblenou del Delta.