Societat

Un mort a les carreteres catalanes en el primer cap de setmana de l'any

Societat

Les carreteres catalanes s'han cobrat aquest cap de setmana la primera víctima mortal de l'any 2009, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), que ha fet recompte des del divendres a les tres de la tarda fins diumenge a les vuit del vespre. Es tracta d'un vianant que dissabte a la matinada va ser atropellat per causes que es desconeixen al quilòmetre 114 de la C-58, l'autopista del Vallès, al seu pas per Sabadell, i a qui encara no s'ha pogut identificar. D'altra banda, el divendres a la tarda, una persona va resultar ferida de gravetat després d'una col·lisió frontal entre un camió articulat i un cotxe a la N-340, a l'Ampolla, i que va obligar a tallar la circulació en els dos sentits.

Durant el mateix divendres, es van registrar set quilòmetres de retencions a la carretera general 1, a la Frontera del Riu Runer, al Principat d'Andorra en direcció Catalunya. Pel que fa dissabte, un camió va col·lidir contra un turisme avariat a l'AP-7, a Vilafranca del Penedès, en sentit sud, i una persona va resultar ferida lleu. La via va quedar restringida parcialment en sentit Tarragona i això va provocar fins a 4 quilòmetres d'aturades. A més, durant la tarda del mateix dia, es van registrar uns 2 quilòmetres de retenció a la B-23, des d'Esplugues de Llobregat fins a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, tant per afluència de trànsit com pel partit de futbol que ahir al vespre es disputava al Camp Nou.

Pel que fa a aquest diumenge, a primera hora de la tarda dos vehicles han xocat frontalment a la carretera local BV-1248, a l'altura de Sabadell, i això ha obligat a donar-hi pas alternatiu. A conseqüència de l'accident, dues persones han resultat ferides lleus.

D'altra banda, tots els problemes de mobilitat de 'l'operació retorn' s'han concentrat a l'Eix de Llobregat. Passats dos quarts de cinc de la tarda, a la C-16 s'han registrat trams de retenció al llarg de 16 quilòmtres des de Guardiola de Berguedà fins a Cercs. A més, des de mitja tarda, s'ha regulat el trànsit a l'altura del Túnel del Cadí. A hores d'ara, bona part d'aquests problemes es mantenen, tot i que la situació tendeix a millorar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.