Societat

Primera víctima mortal per grip nova a l'Estat

La noia, de 19 anys, va donar a llum ahir un nen a les 28 setmanes

Una noia de 19 anys, que estava embarassada de 28 setmanes, amb antecedents d'asma i que estava ingressada en una clínica de Madrid, és la primera víctima per grip nova a l'Estat espanyol, segons la informació facilitada per la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid al ministeri de Sanitat i Política Social.

La noia va ingressar a l'UCI de l'Hospital Gregorio Marañón, de Madrid, el passat 15 de juny. Després de diversos dies d'evolució, la pacient ha mort aquesta matinada. Ahir li van practicar una cesària i gràcies a la intervenció de l'equip sanitari de l'hospital el nadó es troba sa i està rebent les cures necessàries.

Amb la informació disponible fins ara, el ministeri de Sanitat i Política Social assenyala que en la majoria dels casos el virus provoca una grip lleu que respon bé als tractaments convencionals. Dels més de 6.100 casos que s'han detectat a Europa, fins ara hi ha hagut quatre morts (els altres tres s'han produït al Regne Unit), així que, de moment, la mortalitat és inferior a la registrada per a la grip estacional. En aquests moments, a Espanya hi ha 717 casos confirmats.

El ministeri també vol recordar que ens trobem en la fase 6 d'una pandèmia. La situació de pandèmia declarada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) implica disseminació, no més gravetat.

El ministeri ha comunicat a l'OMS aquesta primera defunció a l'Estat espanyol i els seus responsables s'han mostrat d'acord amb la decisió presa pel govern espanyol de reforçar el sistema de vigilància als hospitals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.