Societat

Saura insisteix que l'informe del CAC només fa referència a tres dies i no inclou la seva compareixença

CiU exigeix a Saura que es disculpi per posar en dubte la professionalitat de TV3

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha donat avui per "tancat el cas" després de l'informe del CAC, tot i que ha demanat reflexionar sobre les conseqüències que poden produir-se en la imatge dels Mossos d'Esquadra per la reiteració de les imatges de les càrregues policials. Saura ha afegit que l'informe només fa referència a tres dies, i no inclou el dia de la seva compareixença al Parlament ni el cessament del director general de policia, Rafael Olmos.

En declaracions a TV3, ha opinat que el debat no és si les televisions poden emetre'n imatges. "El debat és si considerem que hi ha equilibri o no i si la reiteració d'imatges pot danyar o degradar una imatge dels Mossos que és positiva", ha argumentat.

Saura ha posat èmfasi que ell ha demanat un informe sobre la cobertura dels mitjans públics i privats, no només de TV3, i ha opinat que és "bo" que el CAC pugui opinar de tant en tant per permetre la reflexió de tots, del govern i dels mitjans.

CiU demana disculpes
El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha exigit avui a Saura que es disculpi per haver posat en dubte la "professionalitat" de TV3 en la cobertura dels incidents entre Mossos d'Esquadra i estudiants anti-Bolonya. En un comunicat, Pujol ha afirmat que Saura "hauria de demanar disculpes tant als professionals com l'equip directiu de TV3 per haver posat una ombra de dubte sobre la seva professionalitat".

L'informe que Saura va sol·licitar al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre el tractament informatiu d'aquests incidents indica que les reiterades emissions televisives de les càrregues dels Mossos contra els manifestants anti-Bolonya del 18 i 19 de març s'entenen perquè la "lògica informativa explica el fet que focalitzessin la seva mirada" sobre aquelles actuacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB

societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona