Societat

16 detinguts i 78 identificats en la batuda policial contra la prostitució al barri del Raval

El departament d'Interior s'ha compromès a mantenir fins a finals de tardor els reforços policials per dispersar les prostitutes de les Rambles, a l'espera que avanci el debat polític sobre una eventual regulació de la prostitució

Setze persones detingudes i 78 identificades és el balanç de la batuda contra la prostitució que s'ha fet aquesta matinada a la Rambla de Barcelona i en què han participat un centenar d'agents de la Policia Nacional, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona.

Segons fonts policials, els detinguts són dues prostitutes de nacionalitat nigeriana, dos transvestits brasilers i dotze ciutadans estrangers que es troben a l'Estat espanyol en situació irregular.

La batuda, la primera conjunta que realitzen els tres cossos policials des que s'ha iniciat la polèmica sobre la prostitució als carrers de la ciutat, ha començat a les 01.30 hores d'aquesta matinada i ha acabat a les 06.00 hores i s'ha desenvolupat a la Rambla i als carrers adjacents.

Segons la policia, l'objectiu de la batuda ha estat detectar "focus d'inseguretat ciutadana i situacions d'irregularitat".

L'ampli dispositiu judicial s'ha saldat amb 78 persones identificades encara que només 16 eren susceptibles d'aplicar-los la Llei d'Estrangeria.

Els detinguts es troben en dependències de la Direcció de la Policia Nacional de Barcelona a l'espera de veure si se'ls pot aplicar la Llei d'Estrangeria.

En la mateixa operació, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha aixecat diferents actes contra l'incivisme a la ciutat.

Aquesta acció arriba arriba després que el departament d'Interior s'hagi compromès a mantenir fins a finals de tardor els reforços policials que han aconseguit dispersar les prostitutes de les Rambles, a l'espera que avanci el debat polític sobre una eventual regulació de la prostitució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.