Societat

La selecció catalana guanya el Mundial de Sud-àfrica

En un videojoc per a PC i PlayStation 3 és possible veure Gerard Piqué bevent cava de la Copa Mundial

Gràcies a una modificació del joc de futbol Pro-Evolution Soccer 2010 ja és possible veure virtualment a la selecció catalana bevent cava de la Copa Mundial a Sud-àfrica, al menys a la pantalla del PC de casa i des de la consola PlayStation 3.

Arnau Miro, de la Plataforma de Pro Seleccions Esportives Catalanes –impulsora d'aquesta iniciativa juntament amb els creadors de l'Associació de Joves de Catalunya en Joc– explica que “l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar l'oportunitat a la gent a competir com si la selecció fos una selecció totalment normalitzada”. “Treballem pel reconeixement de tots els esports i tots els països i la seva total integració”, afirma Miró.

Gratuït i senzill d'utilitzar
Aquesta modificació, tècnicament coneguda com a MOD, és possible en el joc Pro-Evolution 2010 per l'aplicació que permet modificar els jocs i adaptar-los al gust dels usuaris. Així doncs, un requisit indispensable per a poder gaudir d'un energètic Piqué és, invariablement, tenir el joc original Pro-Evolution per poder-se descarregar “de manera senzilla i gratuïta” a la web de www.seleccions.cat.

En aquest joc podem veure-hi a Piqué, Guardiola, Capdevilla, Busquets, Cesc o Puyol amb un gran realisme i qualitat d'imatge. A més a més, s'han inclòs fins a 20 seleccions on també estan incloses l'andorrana o la basca. Fins i tot, s'ha creat una selecció catalana on hi aparèixer els clàssics amb Rexach o Ramallets. Els usuaris d'aquest MOD també podran jugar amb els equips de segona i tercera divisió; el Lleida, Badalona o Tarragona seran alguns dels equips i jugadors que també es podran manipular a les pantalles de les televisions i PC's dels usuaris.

Un somni gairebé real
Així mateix, la il·lusió de guanyar el Mundial amb la Selecció Catalana, ni que sigui de manera virtual “suma” en el fet de fomentar la data en què aquest moment sigui possible. “Ni que sigui una cosa simbòlica, ajuda a que la gent ho vegi amb més normalitat, és una forma de normalitzar-ho perquè no poder jugar amb Catalunya és una limitació”. Arnau Miró explica que ja fa aproximadament “quatre o cinc anys” que aquest projecte tira endavant.

No obstant això, aquest joc amaga mesos i mesos de feina, realitzada pels voluntaris de l'Associació de Joves de Catalunya en Joc que, sense cap ànim de lucre i juntament amb la Plataforma de Pro Seleccions Esportives Catalanes, han aconseguit que la il·lusió de jugar amb l'equip del la nació catalana, sigui almenys possible virtualment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.