Societat

Pierre Camatte es reuneix amb les autoritats malianes

El francès, segrestat per la mateixa branca d'Al-Qaida que els tres cooperants catalans, es troba en bon estat de salut

El francès Pierre Camatte, alliberat aquest dimarts al vespre per Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) a canvi d'haver obtingut de Bamako l'alliberament de quatre presos islamistes, s'ha reunit aquest dimecres amb les autoritats malianes al Palau Presidencial de la capital del país, segons han confirmat fonts de l'ambaixada francesa.

Camatte, que es troba en bon estat de salut, ha arribat a Bamako amb avió procedent de Gao la matinada d'aquest dimecres. Les mateixes fonts han assegurat que es preveu que "aquest vespre o demà" es faci una recepció oficial a l'exostatge francès amb el president malià, Amadou Toumane Touré, com ja s'ha fet altres vegades en motiu de l'alliberament d'ostatges.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que el que ha de fer el govern espanyol en relació amb el segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània, Roque Pascual, Albert Vilalta i Alicia Gámez, és "seguir treballant" i ha assegurat que en aquests moments el govern espanyol ho fa "intensament". Ha dit que "tant de bo ben aviat puguem tenir bones notícies" però no ha volgut donar més detalls de la negociació perquè cal avançar "amb la reserva que requereix aquest cas".

Camatte va ser segrestat el 26 de novembre, només tres dies abans que AQMI segrestés a Mauritània els tres cooperants catalans. La mateixa organització manté retinguda, també, una parella d'italians.

Els membres d'AQMI havien posat com a data límit per Camatte el 20 de febrer. Si els quatre islamistes empresonats (dos d'Algèria, un de Burkina i un de Mauritània) a la presó de Kati, a Bamako, no eren alliberats, els islamistes matarien el ciutadà francès. El bescanvi dels presos es va produir aquest dilluns i els quatre terroristes van sortir de la capital de Mali a primera hora del matí en direcció al feu d'Al-Qaida al nord del país, a la província de Kidal. Com a resposta a l'alliberament dels presos, dos d'ells algerians, Algèria va anunciar aquest dimarts la retirada del seu ambaixador a Mali, que n'havien demanat l'extradició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.