Societat

Multen 3.500 conductors per excés de velocitat al tram d'obres de la AP-7 a Girona des de principis d'any

Divendres passat el radar va captar un jove que circulava a 192 km/h en un tram on el màxim són 120 i que va donar positiu en drogues

Els Mossos d'Esquadra han multat 3.500 conductors que conduïen per sobre del límit de velocitat en el tram en obres de la AP-7, de Girona sud a Maçanet de la Selva, des de principis d'any. En aquesta zona no es pot circular a més de 80 km/h.

Els mossos despleguen quasi diàriament un ampli dispositiu en aquesta zona per evitar accidents i fer segura la via. Divendres passat el radar va captar un jove que circulava a 192 km/h en un tram on el màxim són 120 i que va donar positiu en drogues.

Des de gener a maig, els agents han controlat més de 78.000 vehicles, dels quals uns 3.500 han estat denunciats per excés de velocitat en un tram on el límit s'ha establert a 80 km/h. D'aquestes, però, només tres denúncies han estat penals, fet que succeeix quan el conductor passa de 160 quilòmetres per hora.

De gener a maig, els mossos han muntat fins a 111 dispositius de velocitat, ja sigui a través de radars situats als ponts que sobrepassen l'autopista o bé a través de vehicles que controlen la velocitat des dels vorals de la via. El cap de l'àrea regional de trànsit, Jaume Franco, ha explicat que els dispositius es munten amb la intenció de fer complir als conductors la velocitat i donar més seguretat a la via mentre duren les obres. Tot i que Franco afirma que el tram està ben senyalitzat i, fins i tot, hi ha alguns cartells on s'avisa de la presència de radars, molts conductors superen fàcilment el límit de velocitat dels 80 km/h.

A 192 km/h i drogat
Franco explica que si veuen algun símptoma d'ebrietat practiquen les proves d'alcoholèmia als conductors i, si és necessari, també el test de drogues. És el cas d'un jove que divendres passat al migdia circulava per la AP-7 al seu pas per la sortida de Girona nord. El radar el va interceptar a 192 km/h i els motoristes el van fer aturar en una àrea de descans al terme de Sarrià de Ter. El jove, que anava amb un Ibiza blau i amb dos amics més, va donar negatiu en la prova d'alcohol però positiu en el drogotest per consum de cocaïna, amfetamines i cànnabis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.