Societat

Càmeres per perseguir les infraccions dels motoristes

Disminuir la sinistralitat dels motoristes a la ciutat. És l’objectiu de les noves càmeres intel·ligents que l’Ajuntament té previst instal·lar, d’aquí a mig any, de forma rotativa a vint cruïlles de la ciutat per detectar-ne les infraccions. De les 31 persones que van morir en accident de trànsit a Barcelona l’any 2008, 20 (64,5%) eren motoristes, i la resta, vianants.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona va explicar que la gran novetat és que aquestes càmeres detectaran infraccions que fins ara eren impossibles de registrar. Set equips s’instal·laran de forma rotativa en 20 cruïlles de la ciutat que han registrat un índex més alt de sinistralitat de motocicletes i ciclomotors.

Barcelona serà pionera a posar en marxa aquest sistema, juntament amb Londres, París i Roma, ciutats que tenen un important volum de motocicletes circulant pels carrers. Les càmeres tenen un sistema intel·ligent que detecta infraccions com ara girs prohibits o canvis de carril no permesos. També incorporen un sistema de llum infraroja per poder fer la mateixa vigilància durant la nit.

El regidor Narváez va manifestar el seu convenciment que aquesta mesura ajudarà a reduir la sinistralitat dels vehicles a motor de dues rodes, després de recordar que es tracta d’un “problema greu”.

De fet, l’Ajuntament ja utilitza la videovigilància com a mesura dissuasiva de les infraccions. L’any passat ja en va instal·lar deu de gravació permanent a les 30 cruïlles de més alta sinistralitat de la ciutat amb l’objectiu de reduir les topades. A banda, té set càmeres de fotografia que capten instantànies de vehicles que cometen infraccions. Fins a l’octubre del 2007, va filmar i tramitar 2.275 sancions a vehicles per desobeir semàfors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.