Societat

Les rebaixes porten grans descomptes de fins al 70%

Els centres comercials rebenten preus des del primer dia i els petits comerços no els abaixen tant perquè van començar amb les ofertes durant la campanya nadalenca

Els comerços catalans aplicaran descomptes d'entre el 40% i el 50% en les rebaixes d'hivern, que comencen demà, segons ha explicat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miguel Ángel Fraile. A més, les grans superfícies preveuen arribar fins al 70% des del primer dia, segons l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged). Així, augura un bon període de rebaixes per als seus afiliats.

Fraile ha exposat que la diferència de preu per les rebaixes no serà tan acusada com l'any passat perquè durant el Nadal els productes "ja s'estaven venent amb descomptes importants". En els dies de Nadal "es van animar les vendes", aproximant-se a les de la temporada passada, però els preus, que eren entre un 5% i un 20% inferiors al 2008 i les ofertes i descomptes utilitzats com a incentiu han provocat una reducció dels ingressos.

Campanya de Nadal
En global, la facturació al Nadal ha disminuït entre un 5% i un 15%, i han destacat els articles d'electrònica, que han facturat entre un 10% i un 15% menys, i l'alimentació, amb un 5% menys d'ingressos. Entre els productes més venuts d'aquest Nadal figuren els articles d'electrònica de consum, telefonia i fotografia digital, així com les joguines i la roba.

Tot i així, la CCC espera el balanç dels dies anteriors als Reis, ja que entre el 4 i el 6 de gener és "el moment de més venda de l'any", ha explicat Fraile.

Anged ha considerat satisfactòria la campanya de Nadal, amb una tònica alcista en el volum de vendes i visitants que ha superat les previsions inicials. Com la CCC, la patronal de grans empreses també ha reconegut que el desembre ja es van aplicar preus ajustats, amb menor marge de benefici.

Anged agrupa empreses com Akí, Alcampo, Aldeasa, C&A, Carrefour, Conforama, El Corte Inglés, Grupo Cortefiel, Grupo Eroski, FNAC, Hipercor, Ikea, Leroy Merlin, Media Park i Toys'R'Us.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.