Societat

Hereu no canvia el tramvia pel túnel de Rodalies a la Diagonal

L’Ajuntament veu “inviable” la proposta de Foment avalada pel RACC

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una curiosa competició amb el RACC de llançar-se propostes i ignorar-se mútuament que té com a màxim exponent el túnel de Rodalies que planteja fer el ministeri de Foment per sota de la Diagonal. Ahir l’alcalde, Jordi Hereu, a través del seu quart tinent, Ramon Garcia-Bragado, no vol ni sentir a parlar d’aquesta idea, que li pot esguerrar la seva aposta per connectar el tramvia en la reforma de la Diagonal entre Francesc Macià i Glòries. I per això va fent via. Garcia-Bragado va dir textualment que el túnel de Rodalies és “inviable” perquè toparia amb el col·lector del passeig de Sant Joan, dues línies de metro (la 3 i la 5) i una dels FGC (la 7 i la 8). “El subsòl està molt compromès”, va afegir. El que no va dir és que la proposta del RACC és enfonsar el túnel de Rodalies a 40 metres.

L’aliança Tram-Ajuntament versus RACC va viure ahir un nou episodi, amb l’afegiment, al grup dels primers, de Barcelona Regional, en la quarta sessió explicativa per a la premsa sobre la modificació de la gran avinguda. El director general d’aquest ens, Juan Carlos Montiel, va cantar les excel·lències del tramvia, sobretot com a alternativa al bus per velocitat i capacitat i “bon sistema per a recorreguts entre 1,5 i 6 quilòmetres”. La reforma del tram de la Diagonal implica 3,9 km amb cinc-sis parades, a Francesc Macià, rambla de Catalunya, Bruc, passeig de Sant Joan i Marina, i preveu freqüències més altes que els 5 minuts del Trambaix i els 8-12 minuts del Trambesòs.

Montiel també va donar detalls dels dos sistemes de tramvia sense catenària en què es debat la reforma: el sistema APS (alimentació pel sòl) amb un rail que va pel mig dels altres dos rails i que només s’activa quan hi passa el comboi, i el sistema de recàrrega de bateries a les parades. L’Ajuntament s’inclina pel primer, el que funciona a Bordeus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí
economia

Les hipoteques pugen un 15% tot i l’alça de preus

barcelona
adminsitracions

L’Escala mantindrà l’antiga piscina del Voramar en la reforma del passeig

L’Escala
GIRONA

Netegen l’espai entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora

GIRONA
PALAFRUGELL

S’instal·laran sis nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

PALAFRUGELL
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT