Societat

L'alcalde de Lleida obre la porta a prohibir la burca a la ciutat

Ros ha dit que caldrà estudiar si jurídicament es poden aplicar aquest tipus de condicions en les ordenances

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha obert la porta a la possibilitat de donar suport a una moció que insti a prohibir l'ús de la burca entre les dones musulmanes a la ciutat. Així ho ha manifestat després de saber que el grup municipal de CiU a l'oposició hagi assegurat que presentaran una moció en aquest sentit el proper Ple.

Ros ha dit que de moment l'únic que s'ha posicionat de forma clara sobre aquesta qüestió és ell després d'afirmar que no trobava bé l'ús de la burca, i en aquest sentit ha assenyalat que si es presenta una moció en la línia del que ell defensa, votaria a favor, tot i que ha remarcat que de moment, encara no se n'ha presentat cap i que primer caldria llegir-la detalladament.

Ros ha dit que caldrà estudiar si jurídicament es poden aplicar aquest tipus de condicions en normatives com les ordenances de civisme. Així mateix, ha afegit que caldrà veure si l'única possibilitat que tenen és la d'instar a altres administracions que tenen més poder legislatiu a impulsar la prohibició.

Respecte el fet que el grup municipal de CiU hagi manifestat ara la seva intenció de presentar una moció per demanar la prohibició de la burca a la ciutat després que el mateix alcalde manifestés en un mitjà de comunicació que en prohibiria l'ús, Ros ha dit que es tracta d'una simple qüestió d'oportunisme per part del partit que ho fa.

Ros ha recordat que la seva posició respecte a l'ús de la burca parteix de la base que cal respectar tots les cultures, ser molt curosos amb els períodes d'integració aportant educació i formació, però que aquells elements culturals que "marquen una diferència en aspectes fonamentals com són la igualtat de gènere" i quan aquests determinats aspectes culturals van en la línia contrària al que la societat ha aconseguit durant molts anys, "llavors els valors d'igualtat prevalen sobre les diferències culturals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Evacuades més de 300 persones d’un ferri per un incendi

Barcelona

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Barcelona
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT