Societat

Greenpeace exposa a Berlín balenes i dofins morts

Pressió a la Comissió Balenera Internacional, que es reuneix a Alaska entre el 28 i el 31 de maig

L'organització ecologista Greenpeace està exposant a la porta de Brandenburg, a Berlín, disset balenes i dofins morts per exigir la protecció d'aquests mamífers i que es mantingui la moratòria de la seva pesca comercial.

La biòloga marina i membre de Greenpeace Stefanie Werner ha declarat que amb aquesta mesura de pressió es vol conscienciar Alemanya, com a país president de torn de la Unió Europea, "dels perills que amenacen aquests cetacis" de cara a la reunió de la Comissió Balenera Internacional, que es reuneix a Alaska (Estats Units) entre el 28 i el 31 de maig.

Països com el Japó, Islàndia i Noruega volen acabar amb la moratòria de la pesca de les balenes de gran mida.

A més, Greenpeace vol que es prohibeixi del tot la pesca d'arrossegament, ja que provoca la mort de 300.000 cetacis cada any, segons els seus càlculs.

Els cadàver exposats a Berlín van ser recollits entre març i abril a la costa atlàntica francesa, a la costa del nord d'Alemanya i al canal de la Mànega.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.