Societat

Foment adjudica per 590 milios d'euros l'estació de la Sagrera a vuit empreses diferents

El govern espanyol preveu que l'estació es pugui inaugurar a finals del 2016

El ministeri de Foment ha aprovat aquest dilluns l'adjudicació de les obres per construir l'estructura i els accessos de l'estació de la Sagrera per un import de 589.244.830 euros. Dragados, Acciona, Comsa i Acsa, construiran l'estructura, i Rubau, Copisa, FCC Construcción i Ferrovial Agromán faran els accessos.

L'estació connectarà la línia del TGV entre Madrid, Barcelona i la frontera francesa, amb la xarxa de rodalia, regionals, metro, autobús i taxi, així com el transport privat. El govern espanyol preveu que l'estació es pugui inaugurar a finals del 2016.

L'estructura, que compta amb un pressupost de 366.442.634 euros, comprèn l'execució de les obres d'infraestructura, via i edificació. Per facilitar el trànsit dels 100 milions d'usuaris anuals que s'esperen es farà una estació semi-soterrada amb diversos nivells. Els nivells superiors seran per el TGV i els autobusos interurbans i l'accés principal serà des del barri de la Sagrera, amb un pati de connexions amb autobús, rodalia i metro. Pel TGV hi haurà dues vies generals i vuit de servei, amb quatre andanes de 400 metres de longitud i una cinquena de 200 metres.

Els nivells inferiors seran per rodalia, metro i aparcaments i s'hi accedirà des del barri de Sant Martí, que està en un nivell inferior a l'altra entrada. Rodalia tindrà dos nivells, un que connectarà amb el TGV i un altre amb zona comercial per comprar els bitllets i que permetrà connectar amb el metro i els quatre aparcaments, que en total tindran una capacitat de 2.500 vehicles.

Pel que fa als accessos, que es faran entre el pont de Bac de Roda i l'estació, s'hi han destinat 222.802.196 euros. Inclou la cobertura de les vies i la remodelació de les vies actuals per fer-les compatibles amb el TGV. Després de l'estació es farà una àrea logística per estacionar i mantenir els trens, amb cinc andanes que donaran servei a totes les vies i han de facilitar la neteja, l'avituallament i la reutilització dels trens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES