Societat

Comença el judici a 3 mossos acusats d'agredir i detenir il·legalment un jove a la sala Bikini

Tribunals

Dos mossos i una mossa d'esquadra s'asseuen aquest dijous al banc dels acusats per, presumptament, haver agredit, vexat, amenaçat i detingut il·legalment un jove amb el qual es van barallar en una discoteca del barri de les Corts de Barcelona, que suposadament va començar quan un amic d'aquest va tocar el cul a l'agent.

En el judici, que es fa a l'Audiència de Barcelona, també hi compareixen en qualitat d'imputats l'home que suposadament va abusar de la mossa, el qual va ser detingut de manera il·legal per pegar als agents a dins de la discoteca Bikini, al carrer Déu i Mata.

El fiscal demana tres anys i mig de presó i nou anys d'inhabilitació per un delicte de detenció il·legal per als tres mossos, així com una indemnització de 5.000 euros per a la víctima, José Antonio Medina.

A més, demana un altre any de presó i tres més d'inhabilitació per als dos agents acusats d'apallissar l'arrestat a la comissaria de les Corts, una multa de 400 euros per a cadascun per una falta de lesions i una indemnització de 150 euros.

El fiscal també sol·licita que José Antonio Medina pagui 1.000 euros de multa per dues faltes de lesions i que indemnitzi els agents que suposadament va agredir amb 1.070 i 300 euros. El cinquè acusat, Pedro S.A., s'enfronta a una multa de 200 euros per una falta de vexació injusta.

Per la seva banda, el bufet d'advocats Col·lectiu Ronda, que representa José Antonio Medina, demana que es condemni els tres agents a cinc anys de presó i deu d'inhabilitació per la detenció il·legal, i dos anys de presó més per als dos mossos acusats de pegar l'arrestat. També sol·licita una indemnització d'11.500 euros.

Els fets es remunten a la matinada del 2 de juny del 2006 quan José Antonio Medina era amb uns amics a Bikini i van tenir un incident amb tres mossos fora de servei, després que Pedro S.A. toqués el cul a l'agent, segons l'escrit d'acusació. Els vigilants de seguretat els van fer fora del local i van alertar la policia catalana.

Quan va arribar una patrulla de la comissaria de les Corts, els tres agents que havien participat en els incidents es van identificar com a mossos d'esquadra i van detenir José Antonio Medina assegurant que els havien agredit i que, per tant, havien comès un atemptat a l'autoritat.

Sense identificar
El fiscal assegura que no es van identificar, de manera que els arrestats no van cometre aquest delicte i la detenció va ser il·legal.

Ja a comissaria, els dos mossos van increpar el detingut, que estava emmanillat, i li van clavar diversos mastegots i cops de puny a la cara, i alhora, entre d'altres frases amenaçadores, li deien: "Sabem on vius i com ens denunciïs anirem per tu i la teva família". Mentrestant, la mossa va redactar un atestat, en què justificava l'arrest i que els tres agents van signar, i José Antonio Medina va estar 24 hores a comissaria.

Vuit mesos després dels fets, advocats del Col·lectiu Ronda i la víctima van denunciar el que havia passat així com els obstacles que la conselleria d'Interior els posava per poder aclarir diversos aspectes del cas. Després de la denúncia, el departament va col·locar càmeres ocultes a la comissaria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria