Societat

Desarticulen una xarxa que estafava immigrants a través d'internet

Policial

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa integrada per ciutadans de nacionalitat colombiana que estafava immigrants a través d'internet. Les víctimes de l'estafa podrien arribar a les 3.000 persones i el benefici econòmic de la xarxa és de més d'un milió d'euros. Els agents han fet quatre registres, dos en cases particulars i dos en empreses, una d'elles domiciliada a Barcelona i l'altra a València. La xarxa estava especialitzada en l'afavoriment de la immigració il·legal i associació il·lícita i operava a través d'internet captant clients als quals oferia feina i papers a l'Estat espanyol.

L'operatiu ha culminat amb set detinguts de nacionalitat colombiana entre 30 i 56 anys, entre els quals es troba el màxim responsable de l'organització. Els detinguts es dedicaven a estafar a través d'aquesta xarxa des de feia sis mesos i havien obtingut alts beneficis econòmics, quantificats en més d'un milió d'euros.

La investigació
La investigació es va iniciar a finals del mes de març per part d'agents de Barcelona, en col·laboració amb d'altres de València, després d'una denúncia d'un ciutadà colombià a la comissaria de Jaca (Osca). Aquest alertava de l'existència d'una pàgina web on s'oferia regularitzar la situació d'immigrants colombians que volien venir a Espanya.

L'organització captava persones de nacionalitat colombiana interessades a venir a l'Estat espanyol a viure i treballar de manera legal. Es donaven a conèixer a través d'un portal a internet, en emissores de ràdio espanyoles i en revistes editades a l'Estat espanyol però distribuïdes entre ciutadans de diferents països llatinoamericans, principalment.

Ofertes falses

A les persones que es posaven en contacte amb l'organització se'ls demanava un ingrés inicial d'entre 20 i 40 euros a un compte bancari en concepte de despeses d'inscripció per cada persona interessada en els serveis de l'organització. Posteriorment, membres de la xarxa es posaven en contacte amb l'afectat i l'informaven que li havien aconseguit una oferta de treball i que, per iniciar els tràmits per part de l'empresa, havia d'aportar un seguit de documentació i ingressar en un compte bancari 200 euros en un termini màxim de quatre dies.

Més tard, l'empresa comunicava a l'afectat que si l'empresa l'acceptava com a treballador havia de fer un altre pagament que oscil·lava entre 1.600 i 2.000 euros. Si, posteriorment, les víctimes sol·licitaven informació sobre la tramitació de la seva petició de treball l'empresa contestava que eren gestions que no s'havien fet o bé eren falses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.