Societat

Creen una plataforma sobre el pla Bolonya que vol distanciar-se de les protestes més radicals

Aposten per explicar què suposarà l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior per a la universitat

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), amb el suport d'estudiants, professors i personal d'administració i serveis (PAS), han creat la Plataforma Contruïm la Universitat Pública, per tractar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) allunyant-se de les últimes protestes, amb les quals no comparteixen les formes, i les versions oficials.

La plataforma ha creat al seu torn una pàgina web en què es recolliran articles d'opinió, documents oficials que ha generat el procés de transició i el manifest fundacional, que apel·la als principis de veracitat, respecte, honestedat i lleialtat a la universitat pública per explicar què és realment el Pla de Bolonya.

El secretari general de l'AJEC, Andreu Espinola, ha explicat que aquest ha estat un any complicat per a la universitat pública i que moltes de les protestes contra el pla de Bolonya han tingut un efecte "pervers" que ha desgastat la imatge de la universitat pública amb "injúries i fal·làcies". "En la batalla, qui més ha guanyat és la universitat privada", ha lamentat.

Ha reconegut que Bolonya "és ja inevitable", fet pel qual ha instat a treballar per l'horitzó post-Bolonya i explicar concretament què suposarà l'aplicació de l'EEES per a la comunitat universitària.

La pàgina web publicarà tres articles setmanals, i s'intentarà que sigui un d'estudiants, un altre de professors i un altre del PAS, així com opinions oficials dels partits polítics. Els fundadors asseguren que la plataforma no té una posició concreta sobre el procés i que l'objectiu és "reunir totes les sensibilitats", segons ha explicat l'estudiant Nathan Baidez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.