Societat

Cada dia hi ha 5 detinguts per violència de gènere a Barcelona

Des del juny del 2005 han disminuït els homicidis i intents d'homicidi, però han augmentat les denúncies i els trencaments d'ordres d'allunyament en un 61%.

Els Mossos d'Esquadra detenen una mitjana de cinc persones cada dia per violència domèstica i de gènere a la ciutat de Barcelona.

Durant els últims tres anys s'han instruït 11.655 casos relacionats amb la violència de gènere o domèstica, fet que suposa una mitjana de més de deu denúncies diàries i s'han instruït 2.337 atestats amb ordres de protecció sol·licitades per les víctimes en denunciar agressions, més de dos cada dia. En tres anys les denúncies han augmentat un 4,1%. A més a més, els Mossos han realitzat 5.735 detencions, unes 5,2 per dia.

Un 21% dels casos s'han produït dins l'entorn familiar, i la resta, el 79%, han estat per violència de gènere, és a dir que víctima i agressor mantenien o havien mantingut una relació sentimental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.