Societat

L'operadora del centre de control d'Horta es va queixar que no hi havia cap comandament

La cap de sala de Tarragona del 21 de juliol assegura al Parlament que no hi havia ningú que donés ordres mentre alguns vehicles demanaven instruccions

L'operadora del Centre de Control Avançat d'Horta es va queixar que no hi havia cap comandament amb ella. Així ho ha explicat davant la comissió d'investigació la cap de sala de Tarragona del 21 de juliol, Carme Dalmau, que ha indicat que l'operadora li va transmetre el seu malestar pel fet que no hi hagués ningú que donés ordres mentre alguns vehicles demanaven instruccions.

"L'operadora no té capacitat, obligació ni coneixements suficients per dir a un vehicle posa't aquí o posa't allà. Nosaltres gestionem recursos, no donem ordres", ha apuntat Dalmau, que ha dit que aquesta operadora va venir voluntàriament a treballar perquè calia més personal. En transmetre la queixa, es va decidir enviar un subinspector que ja s'estava desplaçant a Horta.

Dalmau ha explicat que el dia 21 de juliol hi havia a la sala de Tarragona -que controla la regió de Tarragona i la de Terres de l'Ebre- un total de tres operadors, dos comandaments i ella com a cap de sala. L'experiència dels operadors, però, era poca i ella mateixa va decidir posar-se com a operadora, assumint les tasques de cap de sala un dels comandaments. "En qualsevol lloc de treball és important tenir una informació i experiència prèvia, i en la nostra encara ho és més", ha dit Dalmau, que ha indicat que la persona amb més experiència portava dos o tres mesos.

La cap de sala ha explicat que van intentar reforçar el personal enviant missatges de mòbil, però no va contestar ningú. En aquest punt, ha remarcat que no és obligatori respondre i que, a més, hi havia personal de vacances. Un cop la situació es va complicar encara més, va fer entrar abans els operadors i la cap de sala que havien de treballar en el torn de nit.

Tot i el "cúmul de despropòsits" que es van donar aquell dia, Dalmau ha opinat que es va treballar "correctament" tenint en compte les circumstàncies excepcionals que s'estaven produint.

També es va enviar un missatge per demanar algú que es desplacés al Centre de Control Avançat que es va muntar a Horta, i va respondre una operadora que era a Barcelona. Va arribar a la sala de Tarragona a les 9 hores i es va desplaçar a Horta, però quan va arribar i es va activar el centre es va queixar que no hi havia cap comandament amb ella. "Em va comentar el seu malestar", ha explicat Dalmau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.