Societat

El jutge imputa sis persones més per l’espoli del Palau

Els extresorers de la Fundació i l’Orfeó, l’exdirectora administrativa del Palau i els antics assessors legals de Millet i Montull hauran de declarar al jutjat

El nombre de persones sospitoses d’haver participat en l’espoli del Palau de la Música s’ha ampliat fins a vuit, després que el jutge que investiga el cas va acordar ahir sis noves imputacions, segons van informar a l’AVUI fonts coneixedores de la investigació. El magistrat respon així a l’escrit presentat per la fiscalia la setmana passada demanant la imputació de cinc persones, una menys de les que finalment hauran de comparèixer.

Tres dels nous imputats apareixien ja a la querella presentada per la fiscalia el juny passat. Es tracta de Gemma Montull, exdirectora financera del Palau; Enric Àlvarez, tresorer de la Fundació de l’Orfeó i Palau de la Música, i Pau Duran, extresorer de l’Orfeó Català. El nom dels altres tres imputats ha aparegut un cop la investigació s’ha posat en marxa. Un d’aquests és l’advocat Raimon Bergós, a qui Jordi Montull va apuntar en la seva declaració judicial com el responsable de les “factures no reals” amb què es va voler fer front a una inspecció d’Hisenda.

Un altre dels imputats podria ser l’advocat Santiago Llopart, del bufet Bergós, a qui Montull va situar en el mateix grau d’implicació que Bergós en la seva declaració judicial. Aquell dia, a més, el magistrat Juli Solaz va fer diverses preguntes a Montull sobre la implicació d’aquest advocat en la trama. El nom del sisè imputat es desconeixia ahir.

La resolució que dicta les noves imputacions assenyala també la data en què hauran de comparèixer davant el jutge. Però la declaració no serà imminent, ja que la més elemental cortesia processal dicta que s’ha de donar temps als imputats i els seus advocats per saber de què se’ls acusa. El procediment s’instrueix, de moment, pels delictes d’apropiació indeguda i falsedat documental.

Fonts coneixedores del cas consideren que la implicació dels dos tresorers és mínima o irrellevant, sobretot en el cas de Pau Duran. No és aquest el cas de Gemma Montull, tot i els esforços desplegats pel seu pare per desvincular-la de la causa. Montull, de moment, s’està defensant als jutjats socials, que el 9 de desembre veuran la demanda que va presentar contra el Palau per acomiadament improcedent.

Pel que fa a Raimon Bergós, advocat i exsecretari del patronat de la Fundació del Palau, sempre ha defensat que no té cap implicació en els fets i així ho va donar a entendre el 23 de setembre en un comunicat en què anunciava que compareixeria a la causa com a acusació particular. Aquest pas no el va fer mai i ara ha de comparèixer com a imputat i no com a acusador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.