Societat

Resolen 60 robatoris de la banda del metro de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana un dels integrants fugits de la banda desarticulada a mitjans d’abril. Els lladres actuaven en grup per despistar les víctimes amb mètodes com el de la taca

Els integrants de la banda de lladres desarticulada a mitjans d’abril pels Mossos d’Esquadra en l’operació T-50/30 estan acusats de cometre 60 furts en el transport públic de Barcelona. Encara que els investigadors sospiten que els tretze detinguts podrien estar darrere d’un centenar de fets delictius, de moment han aconseguit provar-ne una seixantena.

A l’avanç de la investigació hi han contribuït les imatges de les càmeres de seguretat de l’estació de Sants (metro i Renfe) i les de Passeig de Gràcia i Barceloneta (línia 4 del metro), així com la recuperació de 234 objectes robats, trobats durant l’escorcoll del pis que els delinqüents utilitzaven com a magatzem a l’Hospitalet de Llobregat. També ha estat clau l’anàlisi de les denúncies recollides, tant les presentades aquí com a l’estranger. També es van recuperar denúncies presentades en un consolat.

Paral·lelament a la tasca de recollir proves per imputar nous furts a la banda –inicialment se’ls va acusar de 40 delictes–, es va continuar amb la recerca dels integrants del grup que faltaven per detenir. Un d’ells, Mohamed H., de 32 anys, va ser detingut aquesta mateixa setmana. Encara falta arrestar un altre sospitós per poder donar per tancada l’operació.

3 o 4 persones
Aquesta banda de lladres era una de les més actives al transport públic de Barcelona. Actuaven en grups de tres o quatre persones a les estacions de Sants, Passeig de Gràcia i Barceloneta. La major part de les vegades robaven al descuit, bé despistant la víctima o emprant els mètodes de la taca o del tap d’escala. Només hi ha acreditat un robatori amb violència.

Les víctimes eren majoritàriament turistes i persones d’edat avançada, tot i que els lladres també actuaven en funció de l’interès del botí, com un maletí amb un ordinador portàtil.

Els detinguts no tenien un horari fix per actuar, sinó que ho feien en funció dels guanys del dia anterior, ni tampoc s’organitzaven jeràrquicament. Per aquesta raó no se’ls ha pogut imputar el delicte d’associació il·lícita.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.