Societat

“L’oposició em va donar un tracte diabòlic”

Entrevista a Maria Eugènia Cuenca, exconsellera de Governació

Maria Eugènia Cuenca va haver de deixar la conselleria de Governació a principis del 1995 després d’un estiu negre als boscos –amb quatre bombers morts en un incendi a l’Aragó– i amb tota l’oposició carregant en contra seu. Una situació similar a la que viu ara el conseller Francesc Baltasar.

Com recorda aquell episodi?
Els polítics han de tenir ètica i jo en vaig tenir. Amb els mitjans de què disposavem jo vaig respondre en tot moment amb ètica i donant tota la informació sobre els incendis, fins i tot en alguns moments una informació excessiva i tot.

Precisament, ara al conseller Baltasar se li retreu haver informat erròniament sobre les causes de l’incendi d’Horta.
Jo parlo per allò que fèiem nosaltres i en aquest sentit no donàvem cap informació que no estigués convenientment confirmada.

L’oposició la va convertir a vostè en el centre dels atacs a la gestió del govern.
Va ser molt dur. Recordo especialment una sessió al Parlament sobre els incendis i la gestió del foc, que va ser diabòlica. A mi em van atacar des de totes les files, des del PP fins a Iniciativa per Catalunya. Jo vaig haver de deixar el govern per raons estrictament polítiques.

¿Creu que el conseller Baltasar ha de presentar la dimissió?
Jo ara estic apartada de la primera línia política i directament prefereixo no pronunciar-me. Però sí que vull insistir en el que deia al principi en el sentit que la persona que es dedica a la política ha de guiar la seva acció per l’ètica i la dignitat. Crec que és fonamental verificar les informacions que s’ofereixen i en aquest cas sembla que el conseller es va precipitar en explicar les causes de l’incendi. S’ha de ser més seriós i encara més quan hi ha vides humanes pel mig, i no es pot precipitar una resposta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.