LA VALLALTA (Maresme)
Vermell de germanor
La VI Diada de la Maduixa és una iniciativa dels ajuntaments de Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Arenys de Munt, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar. La zona nord del Maresme, coneguda com la Vallalta, torna a protagonitzar unes jornades que agermanen el paladar de cinc pobles.
La diada promociona en un mateix paquet totes les activitats vinculades a la maduixa que, durant el mes de maig, es porten a terme al voltant de la fruita vermella. Cada població, però, organitza un programa propi que inclou manifestacions tan diverses com ara fires, tallers, concursos, elaboració de postres, visites als correus i jornades gastronòmiques on, aquest any, prenen part una quarantena d'establiments de restauració. Fins al 25 de maig els restaurants suggereixen alguns plats cuinats amb aquest ingredient, molt característic de la cuina de primavera.
Amb denominació
M.JOSÉ RODRÍGUEZEl conreu de la maduixa a la Vallalta es remunta als anys setanta i la seva màxima esplendor, als vuitanta. Va arribar als mercats europeus, i l'Alt Maresme aplegava el 80% de la producció estatal. El floriment agrícola no va durar, però, més enllà dels anys noranta. L'entrada de maduixes de Huelva i del Marroc va fer tancar moltes explotacions.