Societat

El govern encarrega als serveis jurídics que analitzin el díptic racista del PP de Badalona

És una primera mesura per saber si es poden emprendre accions legals

El president de la Generalitat, José Montilla, ha confirmat que en la reunió del consell de govern d'aquest dimarts s'ha acordat encarregar als serveis jurídics una anàlisi del díptic racista que el PP de Badalona va repartir aquest cap de setmana passat per saber si es poden emprendre accions legals.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ja va avançar aquest dilluns que el cas és una evident incitació a l'odi racial, castigada pels articles 510 i 511 del Codi Penal amb penes de presó. Per aquest motiu, Capdevila va demanar al PP que obri un expedient al regidor de Badalona, Xavier García Albiol, cosa que de moment no s'ha fet realitat. De fet, la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat aquest dimarts que vol parlar amb calma amb el grup municipal de Badalona i ha recordat que el PP ha demanat disculpes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.