Societat

Cop policial als lladres que assaltaven bars a Badalona

Més patrulles a l’Eixample per combatre la sensació d’inseguretat després del doble crim al Bar Joan

En plena commoció pel violent doble homicidi en un bar de la Dreta de l’Eixample de Barcelona, en el municipi veí de Badalona, els Mossos d’Esquadra explicaven ahir l’operatiu que ha permès posar entre reixes els lladres responsables de l’onada d’assalts en bars i restaurants de la població. A més d’aconseguir l’ingrés a presó de 17 dels 18 detinguts, a qui s’acusa d’una setantena de robatoris, la titular del jutjat d’instrucció número 2 de Badalona ha emès una ordre d’allunyament del municipi per a tots ells fins que es dicti sentència, en una mesura pionera a l’Estat.

Els lladres detinguts pertanyen a vuit clans familiars d’origen romanès que assaltaven els establiments després de forçar els accessos amb un objecte contundent. Un cop a dins, rebentaven caixes registradores i màquines escurabutxaques per apoderar-se dels diners. En els escorcolls realitzats, els Mossos van trobar martells o palanques, entre d’altres objectes. En les últimes setmanes, els delictes s’havien incrementat, així com la seva gravetat. No obstant, en cap cas van utilitzar la violència contra propietaris o treballadors dels bars i restaurants, ja que els assaltaven de matinada.

En canvi, a Barcelona, en el cas del doble homicidi al Bar Joan, els Mossos creuen que la violència i l’acarnissament són desproporcionats per a un robatori. Tot i això, aquesta hipòtesi continuava ahir sobre la taula mentre els investigadors prenien declaracions a possibles testimonis dels fets, familiars, amics i coneguts de les víctimes.

També va continuar l’anàlisi de les proves recollides en l’escenari del crim, així com de les càmeres de seguretat de la zona i de l’informe preliminar de les autòpsies.

Paral·lelament a la investigació, els Mossos han reforçat la seva presència a la zona perquè, tot i que hi ha menys robatoris que en altres indrets de l’Eixample, “la percepció d’inseguretat també l’hem de tractar”, asseguraven fonts del cos. Mentre alguns comerciants i el grup municipal del PP reclamaven més policia de barri, des dels Mossos van recordar que el districte de l’Eixample és precisament l’únic de Barcelona en què existeixen aquestes patrulles especialitzades. “Hi ha més policia de proximitat que mai”, reiteraven les fonts consultades, que, no obstant, consideraven normal aquesta reacció davant d’un crim tan terrible. A més, hi ha les obres del TGV, que “a tot arreu han generat inseguretat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.