Societat

Montilla insta les elèctriques a restablir el servei a les comarques gironines i part del Maresme

El govern de la Generalitat ha obert expedient informatiu pel tall de subministrament que afecta uns 200.000 abonats després de més de 24 hores. El president català viatja fins a la Selva per comprovar l'abast de la situació

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anat personalment a la seu d'd'Endesa i  ha parlat amb el president de Red Eléctrica Española, Luis Atienza, perquè restableixin el més aviat possible la distribució d'energia a les comarques gironines. Montilla ha viatjat aquest dimarts a la tarda a Sant Feliu de Guíxols per veure d'aprop els efectes de la nevada i del tall de subministament elèctric en aquelles comarques.

Montilla s'ha reunit amb els directius d'Endesa José Luís Marín i Josep Maria Rovira durant prop d'una hora. La visita de Montilla es pot interpretar com un gest de preocupació del govern català perquè es restableixi el subministrament als prop de 200.000 abonats afectats i pel qual el govern ha obert un expedient informatiu.

El president de la Generalitat ha anat a la seu de l'elèctrica, al Paral·lel de Barcelona, després de la reunió del consell de govern de la Generalitat. Al final de la reunió, Montilla ha declarat als mitjans de comunicació que havia demanat a Endesa i a Red Eléctrica que facin els esforços necessaris per al restabliment progressiu del subministrament a les poblacions encara afectades pel tall de fluït a causa de l'avaria de les línies. Els directius de l'elèctrica s'han compromès a restablir la situació de mica en mica, segons el president.

Per la seva banda, i  segons el govern català, Luis Atienza ha confirmat a Montilla que ja s'havia restablert la línia d'alta tensió entre Vic i Juià, tot i que encara quedaven per solucionar les línies secundàries. El president de la Generalitat ha reclamat que s'instal·lin generadors allà on no quedin resoltes les avaries.

A més de la necessitat de donar servei a serveis públics bàsics com la xarxa hospitalària de la zona afectada pel tall elèctric, al ferrocarril i als prop de 200.000 abonats afectats de les comarques gironines i part del Maresme, pesa també el record de la greu avaria elèctrica que va afectar Barcelona el juliol de 2007. L'avaria va posar damunt la taula el debat sobre la precària situació de la infraestructura elèctrica a Catalunya i les diverses posicions que hi havia en el si del govern de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.