Societat

Entra en vigor el nou examen per als conductors de motocicletes i ciclomotors

Trànsit

Avui entra en vigor el nou examen per obtenir el carnet de motocicleta i ciclomotor. Aquesta novetat forma part del Pla Especial de Seguretat Vial per a Motos, presentat pel govern al desembre de l'any passat, i que té com a objectiu reduir la sinistralitat en aquesta franja d'edat.

La reforma del Reglament General de Conductors estableix que les persones que vulguin obtenir el permís de motocicleta A1 (fins a 125cc) i A (més de 125cc) hauran de superar, a més a més de l'examen teòric, una prova en circuit tancat (que serà més complicada que la que es fa actualment) i una segona prova en vies de lliure accés al trànsit.

D'altra banda, el govern ajornarà dos anys la mesura que eleva de 14 a 15 anys l'edat mínima per conduir un ciclomotor, iniciativa que també recollia aquest pla i que havia d'aplicar-se des d'avui 1 de setembre. Aquesta decisió, anunciada pel director de Trànsit el passat mes de juliol, va ser adoptada formalment pel Consell de Ministres del passat divendres mitjançant un reial decret per paralitzar l'entrada en vigor de la norma.

Així, Pere Navarro va assegurar que l'aprovació d'aquesta moratòria respon a la pressió de la indústria, "que es queixava que s'enfonsarien les empreses i augmentaria l'atur al sector". "A més a més, la indústria de les dues rodes va argumentar que li faltava temps per incorporar la mesura als seus plans de producció, màrqueting i comercialització", va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.