Societat

Saura demana un canvi social respecte a la protecció civil

El conseller lamenta que la població no atén prou les recomanacions i els avisos de situacions d'emergència

El titular d'Interior, Joan Saura, ha reivindicat aquest dimarts un canvi d'actitud de la població en relació als temes de protecció civil. Saura ha lamentat que la població no ha valorat prou les recomanacions i avisos difosos, sobretot diumenge i dilluns, i ha atribuït parcialment a aquesta circumstància la generalització del caos, arran de la nevada.

El govern ha demanat disculpes pel grau d'informació facilitat als ciutadans, especialment en els serveis ferroviaris. El conseller Joaquim Nadal ha afirmat que el nivell d'informació a l'usuari en estacions ferroviàries "ha estat encara insuficient" per part de la companyia operadora i "qui pensi que no ha rebut suficient informació, penso que té raó". Joan Saura, per la seva banda, ha defensat el nivell d'informació donat a l''hora de proclamar l'alerta per la nevada i ha argumentat que "hi ha coses impossibles de planificar", com la caiguda de cables alta tensió, i a més damunt d'una gran via de circulació com l'AP 7 o els arbres caiguts a les vies del tren.

No obstant, Saura també ha advertit que els serveis meteorològics no havien pronosticat amb temps la intensitat de la nevada damunt de l'àrea metropolitana de Barcelona. Per tot això, Saura ha proclamat que potser caldrà revisar el pla d'emergència Neucat.

No obstant, el titular d'Interior ha qüestionat la percepció que la ciutadania té sobre situacions d'emergència. Ha adduït que la consellera de Salut, Marina Geli, havia comentat en la reunió de govern que el dia de la nevada s'havien fet 200.000 actes mèdics a Catalunya, malgrat l'alerta, i ha deixat damunt la taula la necessitat de "normalitzar" les situacions d'aquest caire per tal que la població sàpiga com actuar si es produeixen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.