Societat

Investiguen la mort d'un home per suposada negligència mèdica

La víctima mortal hauria rebut una transfusió de sang d'un grup equivocat a l'Hospital de Bellvitge

Un jutjat de l'Hospitalet de Llobregat investiga la mort d'un home de 79 anys que segons els seus familiars va morir per una suposada negligència mèdica quan se li va practicar una transfusió de sang d'un grup equivocat, després d'una operació de maluc a l'Hospital de Bellvitge d'aquesta localitat barcelonina.

La mort de Silvino Alonso es va produir el 3 de novembre passat, quan el pacient es recuperava amb èxit de la intervenció, i se li van practicar, pel que sembla, dues transfusions d'un grup sanguini incompatible amb el seu, la qual cosa li va provocar una insuficiència renal aguda i dos parades cardíacs que el van portar a la mort, segons que ha informat avui TV3.

La família, que reclama que es depurin responsabilitats i s'inhabiliti als autors de l'error, acusa l'Hospital Universitari de Bellvitge de negligència mèdica i d'homicidi involuntari i per a això han portat davant del jutge com a prova l'informe d'una de les metges que van atendre Alonso i on suposadament es reconeix la negligència.

L'Hospital ha informat que ha lliurat al jutge tota la informació de la qual disposa per facilitar la investigació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.