Societat

Jutgen el propietari de la llibreria Europa per justificar el genocidi nazi

La Fiscalia demana 4 anys de presó i 6.000 euros de multa per a Pedro Varela

El propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela, serà jutjat aquest divendres acusat de dos delictes continuats de difusió d'idees que justifiquen el genocidi comès pel règim nazi. La Fiscalia demana quatre anys de presó i 6.000 euros de multa.

Segons l'escrit de la Fiscalia, entre principis del 2006 i l'abril d'aquest mateix any, l'acusat va distribuir i va vendre llibres i publicacions que enalteixen i justifiquen el genocidi comès pel règim nazi de Hitler contra el poble jueu, i amb continguts o expressions de menyspreu a persones per ser d'una ètnia o raça.

Tots els llibres eren editats per Asociación Cultural Ediciones Ojeda, de la qual Pedro Varela és director gerent.

El 10 d'abril del 2006, per ordre del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, es va escorcollar la llibreria i es van intervenir 4.793 llibres amb el contingut esmentat. També es van trobar fullets amb publicitat dels llibres editats per Ediciones Ojeda, així com un programa del cicle de conferències de la llibreria Europa.

A més, s'hi van trobar sis banderes, una caixa amb diferents portades del llibre Absolución para Hitler, una esvàstica de ferro, un bust de guix de Hitler, quatre gorres militars i un casc.

La Fiscalia considera que Varela és culpable de dos delictes, un per difondre continguts que justifiquen els règims que han intentat destruir un grup racial, i un altre per difondre llibres amb expressions de menyspreu per pertànyer a una raça o ètnia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.