Societat

Els universitaris catalans es concentren avui a Barcelona contra la trobada europea de rectors

Ensenyament

La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) ha convocat per avui una concentració a la plaça Universitat de Barcelona per protestar contra la trobada europea de rectors, la Conferència de Primavera de l'Associació Europea d'Universitats (EUA), que s'inaugura avui a la capital catalana.
A més, la PMDUP ha inaugurat el I Fòrum Social per a la Universitat Pública amb una conferència a càrrec de l'exrector de la Politècnica de Catalunya (UPC), Josep Ferrer, a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). També van participar dos membres de la PMDUP i l'investigador Raimundo Viejo en aquest acte.

Les jornades universitàries pretenen contraprogramar la conferència europea de rectors, a la qual no han estat convidades les comunitats estudiantils, segons ha lamentat el portaveu de la plataforma, Aitor Moreno.

I és que els rectors de 350 universitats europees es reuneixen a la Ciutat Comtal per abordar assumptes com el Procés de Bolonya, la internacionalització de l'educació superior, el finançament dels centres universitaris o les estratègies de la investigació.

La concentració se celebrarà de 9 a 10 del matí, coincidint amb la inauguració de la conferència de rectors, que tindrà lloc a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB).

Després de la protesta, els joves iniciaran les ponències del seu fòrum, que també es pronunciaran a la UB, però a la Facultat d'Història, que és al Raval barceloní. La jornada conclourà, després de dues taules rodones en les quals participaran alumnes i catedràtics, amb una assemblea a les 19.30 hores.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.