Societat

Els sindicats de conductors d'autobusos insten TMB a negociar dissabte

Els conductors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en vaga des de dilluns han instat avui la companyia a seure a negociar dissabte, quan els serveis de transport està previst que tornin a la normalitat, segons ha anunciat Josep Garganté, un delegat de la CGT, un dels sindicats convocants, al costat d'Actub.

Garganté ha fet aquestes declaracions a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, on a les 11.00 hores CGT havia convocat d'urgència una reunió amb TMB, i amb la mediació de la Conselleria de Treball, i a la qual la companyia s'ha negat a acudir en posar com a condició indispensable l'aturada de les vagues.

"La direcció de TMB no ha aparegut" i "nosaltres estem disposats a una negociació immediata", ha dit Garganté, que ha afegit la voluntat dels sindicats de tornar a convocar una nova trobada per  dissabte 8 de març a les 11.00 hores a les oficines de TMB per "obrir o reobrir la negociació". "Perquè volem que acabi aquesta situació", ha assegurat.

Serveis mínims amb normalitat
Els serveis mínims en la quarta jornada de vaga dels conductors d'autobusos de Barcelona s'han complert aquest dijous amb normalitat, en una jornada en la qual CGT i Actub esperen reprendre la negociació amb TMB en una reunió a la qual han emplaçat l'empresa per a aquest matí. Negociació refusada per TMB, segons el seu vicepresident, Dídac Pestanya, perquè consideren que forma part del xou mediàtic que tenen muntat els dos sindicats minoritaris.

El president del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona, Saturnino Mercader, ha informat que els vehicles inclosos en els serveis mínims han sortit de les quatre cotxeres de Barcelona sense problemes.

Dos vehicles de les línies 46 i 92 que circulaven per la Gran Via i la Vila Olímpica, respectivament, han estat atacats amb pedres per uns desconeguts, que han trencat un vidre, i un altre n'ha quedat afectat. Aquests dos nous atacs, més dos d'aquest dimecres a la nit, eleven a 35 els sabotatges a autobusos des que es va iniciar la vaga dilluns passat, segons l'empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.