Societat

Barcelona rebrà 280 milions gràcies al fons d'inversió municipal

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat aquest diumenge que la capital catalana rebrà un mínim de 280 milions d'euros del govern central, gràcies al fons d'inversió municipal aprovat divendres pel Consell de Ministres.

Segons ha explicat Hereu, els diners es destinaran a "avançar projectes que ja estaven previstos" en el camp de la construcció de pisos de protecció i desenvolupament d'altres projectes relacionats amb l'habitatge.

La inversión també servirà per a "la millora de l'espai públic i la construcció dels equipaments socials que Barcelona necessita en tots i cada un dels barris de la ciutat", ha apuntat l'alcalde. Hereu ha assegurat, així mateix, que el fons d'inversió municipal hauria de ser un exemple per a altres països del món.

En aquest mateix sentit l'alcalde ha reclamat, a la reunió del Consell Mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) celebrada a Istanbul, un pla internacional per afrontar la crisi financera, que compti amb els ajuntaments. "Demano que es tingui en compte amb els ajuntaments, que són uns perfectes agents d'inversió, perquè coneixen bé la realitat i perquè són més àgils", ha assenyalat.

Segons l'alcalde barceloní, "els Estats han de prendre nota de les causes de la crisi financera actual i impulsar major transparència i regulació dels mercats financers". "S'ha instrumentalitzar un pla internacional de suport a les entitats locals per facilitar la inversió global del del món local, ja que serà en aquest àmbit on se sentiran els efectes concrets de la crisi global i serà des dels municipis des d'on caldrà gestionar la resposta als efectes d'aquesta crisi", ha afegit. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.