Societat

La contra

Acordionistes a la plana

Un total de catorze aficionats d'aquest instrument musical d'arreu de les comarques gironines van participar ahir en la XV Trobada de la Pineda Fosca de Cassà de la Selva

Un total de catorze acordionistes d'arreu de les comarques gironines van participar ahir a la tarda en la XV Trobada de la Pineda Fosca, un espai municipal privilegiat situat en una zona de camps –durant la Guerra Civil espanyola hi havia un camp d'aviació– i a tocar de la riera Verneda, al terme de Cassà de la Selva. Una trobada que va aplegar unes 700 persones, moltes de les quals abans de les actuacions dels acordionistes van gaudir de l'àpat que oferia la mateixa entitat que gestiona la Pineda Fosca i organitza la trobada, Amics de la Pineda Fosca, que és presidida per Jordi Frigola. Un àpat amb arròs, botifarra, postres i cafè, que aquest any va tenir un petit entrebanc pel retard de l'arribada del pa.

La primera d'obrir la trobada d'acordió va ser Dolors Rubio, veïna de Cruïlles, que té repertori propi amb lletra i música. A partir d'aquí van actuar Paco Cuéllar, de Llambilles; Pere reixach, d'Olot; Antonio García, de Cassà de la Selva; Joan Canalies, d'Olot; Lluís Parramon, d'Olot; Joan Crous, de Cassà de la Selva; Salvador Juncà, de Camprodon; Miquel Macias, de la Vall d'en Bas. Pedro Martínez, d'Olot; Pep Vancell, de Sant Feliu de Codines, i Montse Casanova, de Cassà de la Selva. A més, van participar-hi dos alumnes de Casanova: els joves Martí Casabò i Maria Plana, ambdós també de Cassà de la Selva. En acabar l'audició, els acordionistes van ser guardonats amb una placa commemorativa de la trobada. En aquesta edició no hi va ser Robert Mitjavila, de can Rabanisa de Cassà de la Selva, que va ser qui va impulsar la trobada d'acordions a través de l'entitat que gestiona la Pineda Fosca. Mitjavila tocava a Amer a través d'un duet. En la primera edició hi van participar sis acordionistes, entre els quals hi havia el músic impulsor, i amb el temps la trobada s'ha anat consolidant i convertint en un punt de referència dels amants d'aquest singular instrument de vent. L'acordió pertany a la família d'instruments aeròfons mecànics. Està format per una manxa feta de plecs de cartró recoberts amb roba i dues caixes harmòniques de fusta amb botons o tecles disposades a banda i banda.

La trobada d'acordionistes va continuar amb una breu cantada d'havaneres, que va tenir la implicació dels grups els Panxuts de Cassà de la Selva i els Tapers de Palafrugell. I amb la posta de sol, la festa va acabar amb una selecció de ballables de saló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.