Societat

Descobreixen trets d'avió de la Guerra Civil a l'escultura de Santa Elena de la Catedral de Barcelona

L'inici dels treballs de restauració de l'escultura de Santa Elena de la Catedral de Barcelona, que es va construir entre el 1906 i el 1913, ha permès descobrir almenys dotze trets. El canonge conservador de la Catedral de Barcelona, Josep Maria Martí Bonet, els atribueix a l'aviació bèl·lica de la Guerra Civil perquè "els trets són de dalt cap a baix i del mar cap a la muntanya", ja que tots estan a l'esquena de la imatge que corona el cimbori de la Catedral i que durant sis mesos es podrà veure al claustre, on serà restaurada.

Durant l'acte que ha organitzat la Catedral el violoncel·lista Miquel Pujol ha interpretat una peça inèdita i tot seguit s'han fet repicar les campanes.

La imatge de la mare de l'emperador Constantí el Gran, que va ser la precursora del culte cap a la Santa Creu on es va crucificar Crist no ha estat fàcil de baixar del cimbori. Els treballs han començat a les set del matí, però fins l'últim moment s'ha posat en dubte la possibilitat de baixar-la, ja que "ha baixat amb una grua que amb el braç arribava al claustre de manera molt justa" però "al final, no sabem com, ha baixat", ha exposat Martí Bonet".

La restauració de l'escultura de bronze, que pesa entre quatre o cinc tones i té 4,85 metres d'altura, consistirà en "netejar-li la cara", ha exposat el canonge, per tal de retornar-li el color original.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.