Societat

Entra en funcionament la prolongació de la L3 del metro de Barcelona entre Canyelles i Trinitat Nova

Transports

El nou tram de la línia 3 (L-3) del metro de Barcelona, que uneix les estacions de Canyelles i Trinitat Nova i que enllaça des d'aquest dissabte la L-4 i la L-11, s'ha inaugurat amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, entre d'altres autoritats. Es posa així el punt i final a un projecte que ha trigat cinc anys en executar-se amb un cost de 156,5 milions d'euros. El recorregut compta amb dues noves estacions i està previst que l'utilitzin cada any uns 4 milions de passatgers.

Durant l'acte, el president de la Generalitat ha fet referència a l'actual situació de crisi econòmica i ha dit que al Govern "li correspon impulsar les inversions" però que "calen també recursos". "El govern té les eines que té, que no són totes les que voldríem, però tampoc són poques", ha conclòs.

Montilla i Nadal han recordat que per al pròxim any, es preveu que estiguin enllestides l'ampliació de la Línia 2 del metro fins a Badalona i la de la línia 5 fins a la Vall d'Hebron.

El perllongament de la línia 3 ha permès que el metro arribi al barri de Roquetes, al districte de Nou Barris. Precisament una de les dues noves parades s'anomena Roquetes, i és actualment la més profunda de tota la xarxa, amb 56 metres de profunditat, i compta amb 7 ascensors amb capacitat fins a 23 persones per facilitar l'accés a l'andana.

L'altra estació es la de Trinitat Nova, aquesta darrera amb el mateix nom de la parada que fa d'intercanviador amb les altres dues línies. Totes dues estacions tenen andanes centrals de 100 metres de longitud i 8 d'amplada, i tenen facilitats d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. D'altra banda, l'obra ha suposat la construcció d'un tram de túnel en servei d'1,8 quilòmetres de longitud.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.