Societat

Arriba una onada de calor africana amb màximes de 38 graus

La temperatura no es normalitzarà fins al cap de setmana. Les mínimes no baixaran de 22 graus

Una onada de calor provinent del nord d'Àfrica afectarà Catalunya des d'avui fins divendres i dispararà els termòmetres fins als 38 graus. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l'augment de la temperatura incidirà sobretot a les comarques de l'interior, perquè la marinada frenarà la calor a la costa, tot i que la sensació de xafogor s'incrementarà. L'augment tèrmic també es notarà de nit: les mínimes nocturnes no baixaran de 22 graus.

La previsió és que la massa càlida abraci tot el país durant tres dies i es comenci a retirar el cap de setmana. La davallada de temperatures es notarà a partir de diumenge. La previsió és que a Lleida es pugui arribar a 38 graus, a Girona se superin els 36, a Barcelona els 33 i a Tarragona els 31.

Des del govern s'han activat tots els protocols de protecció per fer front a l'avís de situació meteorològica de risc nivell 2, que s'activa quan es preveu una pujada de temperatures màximes per sobre del percentatge de les màximes diàries estivals. El departament de Salut ha activat la fase 2 d'alerta del seu pla d'actuació, que recomana sobretot tenir cura de persones grans, malalts crònics i persones amb una situació social vulnerable.

Protecció Civil també ha posat en fase d'alerta el seu pla de protecció i aconsella controlar la temperatura de casa, evitar el sol directe del carrer amb gorres i caminant per l'ombra, limitar l'activitat física, beure aigua fresca sovint i vigilar nens i gent gran.

El primer afectat per la calor ha estat un jove murcià, que va ingressar diumenge passat inconscient a l'hospital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.