Societat

Arriba a Palma el creuer amb un brot de grip nova

Els 3.000 passatgers seran sotmesos a un control mèdic i posteriorment, cap a les 16 hores, el creuer continuarà la seva ruta, tal com estava previst

Ja ha atracat a Palma el creuer Navigator of the Seas, en què viatgen almenys dues persones afectades per la grip nova.

Al creuer ahir s'hi va detectar un brot de grip nova mentre estava ancorat al port de Barcelona. Els dos casos confirmats, dues turistes, una nord-americana i una italiana, estan aïllades al creuer, segons ha confirmat el ministeri de Sanitat.

Aquest dijous els 3.000 passatgers seran sotmesos a un control mèdic i posteriorment, cap a les 16 hores, el creuer continuarà la seva ruta, tal com estava previst.

Així doncs, els 3.000 viatgers del creuer Navigator of the Seas se sotmeten aquest matí a un control sanitari al port de Palma per comprovar quants casos de grip nova hi ha entre el passatge. Just ahir el vaixell va salpar del port de Barcelona, on es va confirmar que n'hi havia dos casos.

Les dues dones que estan malaltes no tenen febre i, a més, ja reben tractament amb antivirals. També han estat aïllats els familiars que han estat en contacte amb les afectades. Concretament estan en observació tres persones més, familiars o amics de les dues dones, per la sospita que s'hagin contagiat.

Aquests dies, la companyia responsable del creuer, Royal Caribbean, ha extremat les mesures d'higiene, però els passatgers poden visitar sense problemes totes les ciutats on fan escala. Si es confirma que la situació al vaixell no és greu, diumenge podran tornar cap a Itàlia, el punt de partida del creuer.

D'acord amb les dades del govern espanyol, fins ara s'han confirmat a tot l'estat 541 casos de grip nova. La majoria d'afectats són adolescents i joves. A tot el món n'hi ha 55.000 casos confirmats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.