Societat

Renfe apujarà el bitllet de Rodalies un 6,3% al gener

Renfe té previst apujar el preu dels bitllets de tots els serveis de Rodalies en un 6,28% a partir de l’1 de gener del 2009, mentre que l’increment per als títols de l’AVE i de Llarga Distància serà del 4%. Amb el nou any també augmentarà en un 5% el preu dels bitlles de Mitjana Distància, tant pel que fa als trens convencionals (Regionals), com als Avant, que circulen per les línies AVE.

Així doncs, totes les pujades anunciades per Renfe de cara a l’any que ve seran superiors a la inflació, que s’estima que aquest any es tancarà en un valor al voltant del 2%. I no només això, sinó que tots aquests increments són també superiors als que es van aplicar fa un any. De fet, al gener del 2008 els serveis que es consideren de caràcter públic, Rodalies i Mitja Distància, van registrar pujades de preu del 4%, força per sota dels increments que s’aplicaran el 2009.

Pel que fa a l’AVE, l’augment de fa un any també va ser inferior, del 2,1%, tot i que a mitjans d’any Renfe va reajustar les tarifes d’algunes línies un cop es va millorar la qualitat del servei. L’únic concepte que no pujarà el 2009 és el recàrrec que Renfe aplica a la compra de determinats bitllets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.