Societat

Una cinquantena de persones talla el carrer Aragó de Barcelona per demanar la llibertat d'Amadeu Casellas

Judicial

Una cinquantena de persones ha tallat el carrer Aragó de Barcelona per demanar la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas, en vaga de fam des de fa 65 dies. La concentració s'ha convocat davant la seu de la Secretaria de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, i familiars del pres demanen entrevistar-se amb algun dels seus responsables. La Guàrdia Urbana ha tallat el carrer per evitar l'accés dels cotxes i hi ha cinc furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

Segons va dir el grup de suport a Amadeu Caselles divendres passat, el pres ha complert 22 anys de condemna per diversos atracaments a bancs els anys 70 i 80 per finançar "lluites obreres" i, a aquests, se li sumen els anys de presó preventiva, fet que fa incrementar el temps a la presó fins a quasi trenta. "Segons la llei, ja hauria d'haver sortit", va dir Roser Iborra, membre del grup de suport.

El novembre del 2006 Amadeu Casellas va ser detingut acusat d'un atracament a punta de pistola en una oficina de Caixa Penedès de Vic. Casellas es trobava en llibertat condicional des de feia cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.