Societat

Trànsit generalitzarà els test de drogues a conductors davant l'augment de positius

Trànsit

 El Servei Català del Trànsit (SCT) generalitzarà l'ús del test de drogues als conductors a causa de l'augment de positius registrats en els últims anys, en què el percentatge de conductors morts que havien consumit estupefaents ha crescut fins a arribar a un 14,4%.

 Josep Pérez-Moya, director de l'SCT, ha mostrat la seva preocupació per l'augment de positius per drogues a les autòpsies practicades als conductors morts en accident.

En concret, dels 258 conductors morts en accident l'any passat, un 39,1% van donar positiu per alcohol, drogues o fàrmacs o la barreja d'aquestes substàncies. Això no obstant, les alcoholèmies van a la baixa, mentre que les drogues van a l'alça.

Segons aquestes dades, les autòpsies van revelar que en un 22,9% dels casos el conductor havia begut més del compte abans de posar-se al volant, fet que suposa una reducció del deu per cent respecte a l'any anterior (en passar de 75 morts que anaven beguts el 2006 a 59 el 2007). Per contra, el nombre de conductors morts que van donar positiu per droga el 2007 es van elevar fins al 8,1%, davant del 5,2 de l'any 2006.

A més, un 3,5% van barrejar alcohol i drogues, un 1,2% van sumar alcohol, drogues i psicofàrmacs, i un 1,6%, drogues i psicofàrmacs. Així, en un 14,4% de les autòpsies es va detectar consum de drogues.

Davant aquesta situació, l'SCT intensificarà els controls de droga, malgrat el cost elevat per a l'administració –ja que cada prova costa 72 euros–, perquè estan convençuts que és una bona mesura de caràcter preventiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA
SEGURETAT

La Guàrdia Urbana ja usa drons per vigilar l’Horta de Lleida

LLEIDA
serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Parc del Garraf vol créixer i ser parc natural

SITGES

La UdG prioritza “el rendiment de coneixement” per sobre de l’econòmic en el Parc de Recerca i Innovació

GIRONA
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona