Societat

El sindicat CGT culpa FGC de "no haver fet prou per evitar l'accident"

Aquest dilluns es reuneix el Comitè de Seguretat en Circulació per tractar dels fets

El sindicat CGT ha sortit en defensa dels maquinistes involucrats en l'accident entre dos trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que va tenir lloc dimecres entre les estacions de Les Planes i La Floresta. Segons ha defensat Luis Carrillo, secretari general de la secció sindical de CGT a FGC, tot i que els dos maquinistes "tenen la seva responsabilitat" en els fets, l'empresa "no ha fet prou per evitar l'accident".

Segons el representant sindical, "una obra de l'envergadura" que s'està fent al tram accidentat "no es pot fer amb servei diari". En aquest sentit, Carrillo és del parer que l'empresa hauria d'haver buscat alternatives com "esponjar les circulacions, traslladar les obres a l'agost o fer-les en horari nocturn", i considera "equivocat" que els representants de FGC hagin declarat que els trens superaven la velocitat establerta a la zona, ja que "no hi ha limitació de velocitat". A més, considera que en anul·lar-se el sistema de limitació de velocitat (ATP) a causa de les obres, caldria haver utilitzat algun "sistema alternatiu".

El cas dels dos maquinistes, que podrien ser expedientats, serà tractat aquest dilluns al matí en una reunió extraordinària del Comitè de Seguretat en la Circulació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.