Societat

Exculpen un conductor temerari descobert a You Tube perquè al·lega que les imatges eren un muntatge

Les imatges estaven manipulades per poder "fer el fanfarró amb els amics". Això és el que va declarar al jutjat el noi de 20 anys de Sant Gregori (Gironès) descobert per la Policia Municipal de Girona mitjançant un vídeo penjat a You Tube. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, va demanar que s'arxivés l'acusació contra el jove al·legant que no hi havia delicte en el cas. La fiscalia no es va oposar a l'arxivament de la causa i el jutjat d'instrucció ha donat el cas per tancat.

Aquesta resolució contrasta amb la condemna a un any de presó que el jutjat de Rubí ha imposat aquesta setmana al conductor d'un quad que també protagonitzava un vídeo penjat a You Tube. Se'l veia fent temeritats per la carretera de l'Arrabassada i, en el judici ràpid, va admetre els fets, es va mostrar penedit i va acceptar una condemna reduïda, ja que inicialment el fiscal demana per a ell cinc anys de presó.

A Girona, en canvi, el noi de Sant Gregori va negar les acusacions. Va assegurar que, tot i aparèixer al final del vídeo personalment, la resta d'imatges estaven manipulades. Segons ell, el comptaquilòmetres que marcava els excessos de velocitat no era el seu sinó que havia fet un "tallar i enganxar" amb imatges extretes d'internet. A més, les imatges estaven accelerades perquè semblés que corria més.

El relat va convèncer el fiscal i el jutge, i aquest desenllaç serà una dificultat per a la policia la pròxima vegada que vulgui portar al jutjat un altre cas de suposada conducció temerària descoberta a la xarxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.