Societat

Montilla diu que la Ciutat de la Justícia enfortirà la confiança dels ciutadans en el sistema jurídic

El president català inaugura el macrocomplex judicial que comportarà el trasllat dels diferents jutjats de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat la Ciutat de la Justícia, que coincideix amb el trasllat dels Jutjats de menors i la fiscalia d'aquesta jurisdicció a la primera de les dotze seus judicials que es concentraran en aquest macrocomplex. El canvi d'ubicació dels jutjats acabarà a l'octubre, i contribuirà, segons Montilla, a fer "més còmodes, fàcils i ràpides" les gestions judicials. Un fet imprescindible per "enfortir la confiança dels ciutadans en el sistema jurídic" ha afegit el president del govern. Aquesta millora dels equipaments judicials contribueix també, en opinió del president del govern "a fer una Catalunya més justa".

Coincidint amb l'acte d'inauguració, la Ciutat de la Justícia ha obert també les seves portes a tots els ciutadans que aquest dissabte poden visitar les infraestructures que ocuparan els jutjats i fiscalia de menors. Una infraestructura que respon a una nova concepció en el model d'eficàcia dels serveis públics 'on les persones són el motor de la seva actuació i la millora i l'ampliació dels serveis la seva raó de ser', ha dit el president de la Generalitat. Un nou equipament que permetrà, gràcies a la concentració de tots els serveis administratius, "més coordinació, major rendiments" així com una "notable reducció del temps gestió i resposta", ha dit Montilla.

En l'acte d'inauguració també hi ha intervingut la consellera de Justícia, Montserrat Tura, qui ha qualificat l'obra com una "icona" de la reforma de l'administració que, segons ha dit, "tothom reclama a crits que es modernitzi i que sigui capaç de ser més propera, intel·ligible i més eficient". Tura també ha apostat per fer que "el respecte a l'autoritat judicial sigui un dels valors fonamentals" de la societat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.