Educació

educació

Terrassa i Barberà posen en marxa cases d'oficis per formar joves desocupats

En el programa es forma joves sense estudis bàsics perquè puguin trobar feina

A Terrassa s'estrena un curs per digitalitzar documents

L'Ajuntament de Terrassa ha començat aquesta setmana una altre curs de les cases d'oficis per formar una seixantena de joves sense estudis bàsics i que es troben en situació d'atur. L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar les possibilitats d'ocupació i d'inserció professional d'aquest segment de la població, que registra una taxa de desocupació elevada. En aquesta ocasió les actuacions se centren en treballs relacionats amb la rehabilitació d'escoles municipals i centres cívics, tot i que destaca un nou curs perquè aprenguin a digitalitzar documents i puguin treballar posteriorment a l'arxiu municipal. Segons ha explicat el tinent d'alcalde d'Innovació i Desenvolupament Estratègic i Econòmic, Manel Pérez, el programa està pensat per als joves desocupats i que van abandonar la formació bàsica i obligatòria. “Es tracta d'una proposta amb un doble objectiu, formar els nois i noies i oferir-los la oportunitat de trobar una feina'”, va explicar. Un cop acabat el curs, els participants tindran feina durant un any.

També s'ha contractat sis monitors, dos tècnics i un administratiu per posar en marxa el programa. En el primer semestre els alumnes rebran la formació específica del mòdul de formació en què s'hagin inscrit, així com la formació de riscos laborals, emprenedoria, tècniques de recerca d'ocupació, català, informàtica, habilitats socials i hàbits de treball. També obtindran una beca de 9 euros per dia. Serà en el segon semestre quan l'Ajuntament formalitzarà un contracte de formació amb els alumnes, que rebran el 75% del salari mínim professional.

A Barberà, l'alcaldessa Ana del Frago i el regidor de Promoció Econòmica, Xavier Garcés, van inaugurar el programa Noves cases per a nous oficis, que va començar el 14 d'octubre i que constarà de dues fases de sis mesos cadascuna: una primera de caràcter formatiu i una segona de formació en alternança amb el treball i la pràctica professional. En total seran 900 les hores formatives de cada semestre. Al municipi s'impartiran dues especialitats, amb 10 alumnes per cadascuna: el de jardineria i forestal, a les instal·lacions de la Torre d'en Gorgs, i el de muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques, al Consorci del Parc Central. En el seu parlament, Del Frago va destacar l'esforç del consistori per dur a terme un projecte com aquest conjuntament amb els professionals de la Fundació Barberà Promoció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.