Medi ambient

Terres de l'Ebre

El pla de la conca de l'Ebre s'aprovarà dilluns

La Plataforma alerta que els transvasaments “avancen” i demana al govern català que vote en contra del pla si no inclou una proposta de cabal ecològic

L'amenaça del transvasament de l'Ebre continua més viva que mai. Aquesta és almenys la percepció de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que va denunciar ahir que les grans obres previstes pel govern del PP per materialitzar el gran transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics estan totes pràcticament enllestides. “L'embassament d'Itoiz, fet i en fase de càrrega; Rialb, fet i en fase de càrrega, i ara han licitat les obres de recreixement de Yesa”, va enumerar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, tot assenyalant que només hi ha tres obres pendents: acabar el canal Xerta-Sénia, per portar l'aigua a València; el Segarra Garrigues, per portar l'aigua del Segre a Barcelona, i l'ampliació de Yesa. Això i un canvi en la normativa legal posant a les mans de l'Estat la gestió de tota la Conca “serà la culminació del trencaclosques”, va denunciar Tomàs.

En vista d'aquesta situació i coneixedors que dilluns se sotmetrà a aprovació del Consell de l'Aigua de l'Ebre la proposta oficial del pla de la conca, la PDE ha demanat al govern –al Consell de l'Aigua hi estan convocat sis representants de l'executiu– que vote en contra d'aquest pla si no inclou una proposta de cabal ecològic. “Si aproven el pla de conca sense cabal ecològic com ens temem, ni tan sols podrem presentar al·legacions serioses”, va explicar Tomàs, que va recordar que el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta pròpia de cabal ecològic per al tram final del riu Ebre, necessari per garantir la pervivència del Delta.

Tot això, la PDE ho explicarà en un acte informatiu, sota el lema Els transvasaments avancen. El trencaclosques de l'Ebre s'està tancant, que han convocat per dissabte a la Cambra de Comerç de Tortosa. En aquest acte faran una crida a la població de les Terres de l'Ebre perquè el 14 de novembre participen a Saragossa en una manifestació contra el recreixement de Yesa, convocada per les organitzacions del Pirineu aragonès.

LA DATA

23/10/10
La PDE ha convocat a les 8 del vespre a la Cambra de Comerç de Tortosa una reunió informativa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.