Societat

Gandia homenatja l'actor, escriptor i advocat Gonçal Castelló

Hi ha vides que no caben en un llibre, com la del valencià Gonçal Castelló i Gómez Trevijano (1912-2003), actor i testimoni de destacats esdeveniments polítics de bona part del segle xx.

Es presenten ara les seues memòries, Final de viatge. Memòries d'un gandià: amics, coneguts i saludats, redactades majoritàriament al llarg de la dècada dels 90 però inèdites fins a l'actualitat, i en el context d'una jornada-homenatge a l'escriptor i advocat gandià. El llibre ha estat editat pel Centre d'Estudis Alfons el Vell.

L'acte de presentació i la jornada es faran a la Casa de Cultura de la seua ciutat natal, Gandia, el proper 13 de novembre de 2010, i està organitzat i patrocinat pel CEIC-Alfons el Vell. Comptarà amb la col·laboració del Centre Internacional de Gandia-Universitat de València, de la Càtedra Joan Fuster-Universitat de València, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de l'Oficina de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Gandia, d'Acció Cultural del País Valencià, el Centre Ovidi Montllor d'Alcoi i de la Institució de les Lletres Catalanes.

En aquesta jornada, han anunciat la participació entre d'altres amics de Gonçal Castelló, com l'escriptora Isabel-Clara Simó, l'advocat Francesc Candela, el periodista i polític Francesc de Paula Burguera o el pintor Antoni Miró; a més d'experts en algunes qüestions o fets de les èpoques viscudes per l'escriptor i advocat gandià, com Francesc Pérez Moragón o Xavier Ferré.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
religió

La missa de la Mercè és inclosa per error en el programa oficial

Barcelona
la crònica

El festival alternatiu més ecològic

memòria

Els descendents d’espoliats pel franquisme, a l’expectativa

barcelona
societat

La plataforma ‘No és un vial’ diu tenir el compromís d’Illa per fer la variant

olot
salut

L’OMS aprova la primera vacuna global contra l’mpox

barcelona
societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot
partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA