Societat

Acaba el simulacre de risc químic de major abast fet mai a Catalunya

Protecció Civil ha dut a terme aquest exercici d'activació del Plaseqcat, que es fa a l'empresa Clariant, al polígon sud de Tarragona

Afecta un volum de població de gairebé 100.000 persones dels nuclis de Tarragona, La Canonja, Vila-seca, Salou i de l'extraradi de Reus

El trencament d'una canonada que ha generat un núvol tòxic de diòxid de sofre ha estat el tret de sortida del simulacre de risc químic de major abast fet mai a Catalunya.

L'exercici, que ha començat a les deu del matí d'aquest dijous, simula que el núvol tòxic ha afectat un radi de fins a quatre quilòmetres i un volum de població de gairebé 100.000 persones dels nuclis de Tarragona, La Canonja, Vila-seca, Salou i de l'extraradi de Reus.

El so de les disset sirenes que s'han activat, ha mobilitzat més de 200 efectius.

Tot i que Protecció Civil organitza simulacres cada any, aquest és el primer de “gran format” que es porta a terme des de la inauguració de l'edifici 112 des d'on es coordinaran els moviments de tots els grups.

Si més no, el simulacre destaca per l'àmplia zona d'intervenció que afecta.

L'exercici representa que el núvol tòxic, causat pel trencament d'una canonada de l'empresa (entre la zona d'emmagatzematge i la de producció), afecta una superfície de 4.000 metres i es manté en alerta una zona de 6.700 metres, afectant també Cambrils, Constantí i Riudoms.

S'estima que la població afectada ronda els 90.000 i 100.000 veïns, el màxim avaluat mai en un simulacre. S'activen gairebé totes les sirenes del polígon sud. Són un total de disset, el que representa, aproximadament, la meitat de sirenes que hi ha instal·lades en el territori -que ronden la quarantena.

Per explicar tots els detalls del simulacre s'han distribuït díptics i cartells informatius.

En els díptics s'informa de qüestions importants com ara tancar-se a casa, escoltar la ràdio, no trucar per telèfon ni anar a buscar els nens a l'escola. La importància de confinar els escolars és una de les accions paral·leles que es porten a terme, junt amb altres que s'han incorporat per primer cop, com el repartiment d'un centenar de màscares d'autoprotecció als centres hospitalaris, així com també als agents policials.

Amb aquest simulacre, Protecció Civil pretén que la població es vagi “familiaritzant” amb el so de les sirenes i, sobretot, posar a prova la mobilització i coordinació dels equips que intervindrien en cas d'un accident real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Jordi Sargatal serà el nou responsable de medi ambient del Govern

FIGUERES
cassà de la selva

La zona esportiva recupera la normalitat després de l’aiguat

CASSÀ DE LA SELVA
GIRONA

Cent persones salvades gràcies als desfibril·ladors des del 2011

GIRONA
Medi ambient

Reus oferirà informació actualitzada del trànsit i de la qualitat de l’aire

Reus
SOCIETAT

Ampliar el Centre Cívic Casa Golferichs costarà 1,7 milions

Barcelona
OLOT / GIRONA

El tren-tram podria transportar 6,1 milions de passatgers cada any

OLOT / GIRONA
SOCIETAT

Segona edició de la Festa per la Convivència, al Segrià

SOSES
Societat

Primer any del viver de cellers de l’Alt Penedès amb bones perspectives

Vilafranca del Penedès
turisme

Les places d’hotel de cinc estrelles i de gran luxe augmenten un 50% en 10 anys

Barcelona